De Wmoraad (Adviesgroep Wmo Gorinchem) zoekt nieuwe leden.

Het welzijn en het meedoen van alle inwoners is het doel van de gemeente Gorinchem.

De Wmoraad adviseert de gemeente op het terrein van het Sociaal Domein en vooral de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Veel mensen hebben hulp en ondersteuning nodig om mee te kunnen doen en erbij te horen. Zij kunnen een beroep doen op de Wmo. Denk aan vervoer, aanpassingen in de woning, huishoudelijke hulp, begeleiding: ondersteuning in het dagelijks functioneren, het meedoen.

De Wmoraad bestaat uit een aantal betrokken personen die de inwoners vertegenwoordigen of zelf gebruiker (geweest) zijn van de Wmo.

Ieder van de leden heeft uiteraard zijn eigen redenen. De één wil goede hulp voor mensen met een beperking. De ander weet de weg in sociale regelingen en wil dit dienstbaar maken. Weer een ander vindt dat niemand in Gorcum buiten de boot mag vallen. Sommigen hebben zelf ondersteuning nodig of zijn zelf mantelzorger. Ook zijn er leden die actief zijn als vrijwilliger in kerk, vereniging of ouderenorganisatie.

Als u ervoor voelt lid te worden van de Wmoraad, kunt u voor nadere informatie onze website bekijken: wmoadviesgroepgorinchem.nl, en een bericht sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.